The Dillinger Escape Plan (uitverkocht)
Toon menu
vr 27 jan '17

Farewell Tour

The Dillinger Escape Plan (uitverkocht)

+ Bong-Ra

Na vijf studioalbums en ontelbaar veel shows gaat het boek dicht voor The Dillinger Escape Plan. Na een carrière die vooral gekenmerkt werd door de opzienbarende liveshows (een mix van gebroken ledematen, backline beklimmende en stuiterende bandleden), hebben de heren onlangs bekend gemaakt ermee te gaan stoppen.

Deze Amerikaanse band wordt ook wel de grondlegger van de zogenaamde mathcore genoemd; een combinatie van hardcore punk, grindcore, jazz en metal in de breedste zin van het woord. De kunst van deze unieke mix is ondanks het onmogelijke tempo, vingervlug gitaarwerk en tongbrekende brulzang, het nooit bestudeerd of kil gaat klinken, maar juist organisch en oprecht agressief overkomt. Luister naar één willekeurig nummer van deze half-goden en je hoort meer energie en ideeën dan bij sommige bands op een heel album. Wie The Dillinger Escape Plan ooit live heeft gezien zal kunnen beamen dat dit een fenomenale beleving is die je zeker niet wilt missen. Vanavond kun je voor de laatste keer nog even helemaal kapot gaan!

Zoals we hier in Brabant zeggen: "het duurt effe, maar dan hèdde ôk wa". Als support kunnen we niemand minder bekend maken dan Bong-Ra! Deze Nederlander is een legende in de breakcore scene. Alles gaat in de mix, zolang het maar snel en hárd is. Drum 'n' bass, jungle, breakbeats, schranz, tekno, hardcore, punk, noem het maar op, niet is veilig bij deze Utrechter.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en