Agent Fresco in Extase - Epic Metal Fest Aftershow
Toon menu
za 1 okt '16

Agent Fresco in Extase - Epic Metal Fest Aftershow

Dit concert vindt plaats in Extase Tiburg

De chocolade op de slagroom op de kers op de cake van Epic Metal Fest: na afloop van dit nog jonge festival geeft de fenomenale IJslandse prog/post rockband Agent Fresco een GRATIS toegankelijke aftershow in Extase Tilburg.

In 2008 opgericht in Reykjavík, speelde dit viertal zich al snel in de kijker door het sterke debuutalbum 'A Long Time Listening' uit 2010. Het duurde vervolgens nog vijf lange jaren voordat opvolger 'Destrier' vorig jaar augustus het levenslicht zag. Maar het bleek het wachten waard want ook op deze tweede cd van de vocaal excellerende Arnór Dan Arnarson; bassist Vignir Rafn Hilmarsson; Þórarinn Guðnason (gitaar-piano-programming) en drummer Hrafnkell Örn Guðjónsson valt veel muzikaal fraais te ontdekken.

Liefhebbers van alternative/prog/math/post rock-metal met avantgardistische en zelfs jazzy elementen kunnen hun hart ophalen bij de zowel verrassend catchy en ingetogen als heavy overdonderende nummers. Het ene moment theatraal en zwaar aangezet, dan weer lichtvoetig en poppy. Het is juist die dynamiek waardoor deze typisch IJslands klinkende band (lees: ongrijpbaar, eigenwijs, magisch) je vanaf de eerste tonen bij de kladden grijpt en niet meer loslaat totdat ze je hebben overtuigd dat je naar IJsland gaat verhuizen. 

Alle informatie over Epic Metal Fest staat hier (inclusief tijdschema).

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en