Diggy Dex
Toon menu
za 16 dec '17

Diggy Dex

Als er in Nederland 1 rapper rondloopt die feilloos het gat tussen hiphop en pop weet te vullen dan is het Diggy Dex. Zijn prettig in het gehoor liggende flow kleurt prima bij zijn muziek en hij gaat dan ook graag een samenwerking aan met artiesten die zich geen raad weten met een sampler maar dan weer wel goed kunnen zingen of spelen. Een goed voorbeeld is 'Treur Niet', een nummer waarbij hij samenwerkt met JW Roy. Een ode aan het leven die veel mensen steun biedt bij verlies van een dierbare. Als je dat kan bewerkstelligen met een liedje dan ben je een goede liedjesschrijver. En dat is Diggy Dex dus.

Vorig jaar verscheen alweer zijn vijfde (!) album genaamd 'Golven' waarbij de samenwerking wordt aangegaan met onder andere Paul de Munnik, Jiggy Djé en Big 2. Podia en festivals zien hem graag komen en hij is inmiddels dan ook een gerespecteerd artiest met een voltallige band. 3voor12 omschrijft het perfect: "Het is de combinatie van de kleine details, de energie op het podium en de publieksparticipatie die de show zo sterk maken. Diggy Dex voert niet alleen een show op, maar wil dat zijn publiek er deel van is."

Als support komt Terilekst (spreek uit: 'te relaxt') mee. Terilekst produceerde o.a. voor Jiggy Djé, Extince en Childish Gambino, maar bracht in 2016 zijn instrumentale solodebuut 'Turqouise' uit. Vanavond sampelt hij dit album live op weergaloze wijze in en door elkaar.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en