Cryptopsy
Toon menu
wo 28 jun '17

013 op locatie: Little Devil

Cryptopsy

+ Teethgrinder

Voorverkoop start: za 14 jan '17 10:00u
Dit concert vindt plaats in Little Devil

Let op: voor deze show is er geen avondkassa aan de boxoffice van 013.

Heeft Cryptopsy nog wel uitleg nodig? Voor fans van de meest extreme metal in ieder geval niet. Cryptopsy maakt al sinds jaar en dag brutal death metal, die zich onderscheidt van de rest van het genre door de bizar technische capaciteiten van de bandleden. De Canadese groep rondom drummer Flo Mounier brak door met het album ‘None So Vile’ in 1996. Meer dan 20 jaar later is dat album nog steeds het ijkpunt wat betreft technische death. Vaak gekopieerd, maar die bizarre structuren in combinatie met die ziekelijke agressie is nooit geëvenaard.

Na een minder geslaagd uitstapje richting deathcore in 2008, is de band nu weer in topvorm. Dat bewezen het daaropvolgende werk ‘Cryptopsy’ (2012) en de in 2015 verschenen EP ‘The Book Of Suffering (Tome 1)’. Sindsdien is het wachten op Tome 2, maar tot die tijd kan je wel vast uitkijken naar vanavond, wanneer de band naar Little Devil komt. 

De Nederlandse grinders van Teethgrinder openen. Dat ze dat kunnen lieten ze eerder al zien op Netherlands Deathfest en bij Rotten Sound.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en