Rockacademie graduation showcase
Toon menu
wo 1 feb '17

Rockacademie graduation showcase

Alexa + Shoulders of Giants + Beatbusters

Voorverkoop start: ma 16 jan '17 10:00u

Let op: Tickets voor de rockacademie graduation showcase zijn alleen verkrijgbaar via de boxoffice van 013 Poppodium. 

Drie afstuderende studenten vanavond op het programma van de graduation shows van de Rockacademie. Met niet de minste namen vanavond in onze Jupiler Stage: Beatbusters (Niels Hermkens), Alexa (Alexa Hakkenbrak), Shoulders of giants (Daniël Hemmen).

Beatbusters
Beatbusters is als een van de meest succesvolle Nederlandse ska, reggae bands inmiddels 30 jaar verder sinds de oprichting in 1987. Ondanks een natuurlijk verloop van bandleden, ups & downs en talloze veranderingen in de gehele muziekwereld afgelopen decennia, zitten de heren nog vol speelplezier en ambitie. De band volgt hedendaagse stromingen, omarmt nieuwe technieken en weet zichzelf zo telkens opnieuw uit te vinden. Eind 2016 zijn de eerste nieuwe Engelstalige nummers opgenomen. Uiteraard zijn ska en reggae de rode draad, maar ook van een vleugje rap en dancehall zijn deze podiumbeesten bepaald niet vies!

Alexa
Door haar groeiende passie voor muziek en rap, startte ze aan de opleiding voor muziek aan de Rockacademie, waar ze begeleiding kreeg van haar voorbeelden zoals: Rico & Sticks (Opgezwolle), Jiggy jay en Winne. In 2015 tourde ze nog met haar muziek door binnen en buitenland als onderdeel van het hiphop collectief Dam Dutchess. Op 3 november 2016 tijdens DIPS X MTV Musicweek bracht Alexa haar langverwachte debut EP: “Alle Nachten Lang” uit. “Alle Nachten Lang” is een dromerige EP waarin je jezelf in alle soorten nachten kan verliezen. Door bijdrages van HEF, Tim Beumers en een featuring met Kempi is de EP de perfecte mix geworden voor al jouw perfecte nachten.

Shoulders of Giants
Daniël Hemmen studeert af met de band Shoulders of Giants. De alternatieve-rockband werd opgericht in 2012 toen de bandleden elkaar ontmoetten tijdens hun studie aan de Rockacademie in Tilburg; het bleek direct de ultieme creatieve uitlaatklep. Inspiratie komt van bands als Tool, Pearl Jam en Foo Fighters en de band heeft in haar korte bestaan twee EP’s en het album At Wits’ End uitgebracht. Daniël is naast gitarist ook verantwoordelijk voor de teksten, waarbij wordt geput uit zijn persoonlijke worstelingen met het leven, geschreven op een manier waardoor veel mensen er iets in kunnen herkennen.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en