Satyricon
Toon menu
di 26 sep '17

Satyricon

+ Suicidal Angels + Fight The Fight

Voorverkoop start: wo 22 mrt '17 10:00u

Een naam die we al heel lang aan ons palmares willen toevoegen en dit keer hebben we eindelijk beet. Blackmetal grootheid Satyricon komt naar 013! De band begon in de jaren 90 en werd meteen één van de frontrunners van het genre. Hun compromisloze symfonische sound met een theatraal randje zorgde ervoor dat albums als ‘Dark Medieval Times’ (1993) en ‘The Shadowthrone’ (1995) voor altijd in de canon van beste blackmetal albums ter wereld staan. Maar dat was slechts het begin voor de Noren.

Want Satyricon durfde zich te vernieuwen. En zo werd de groep op ‘Nemesis Divina’ (1996) en ‘Rebel Extravaganza’ (1999) niet minder theatraal, maar wel progressiever en nóg technischer. Het kostte ze fans, maar wat ons betreft zijn ook deze platen meesterwerken. Maar ook hierna verlegde de groep, inmiddels teruggebracht tot duo Frost (drums) en Satyr (alle andere instrumenten), haar muzikale grenzen. Nu gingen ze een soort mid-tempo black ‘n’ roll maken, wat het geweldige ‘Now, Diabolical’ (2006) en 'The Age Of Nero' (2008) opleverde. Het laatste album stamt uit 2013, dus hoog tijd voor nieuw werk en een nieuwe tour. En eindelijk in Tilburg!

Heel vernieuwend is de Griekse band Suicidal Angels misschien niet, maar als jij zin hebt in een full-on thrash attack die je nekspieren doen scheuren, dan ben je bij deze band aan het goede adres. De jonge Noorse metalcore band Fight The Fight opent.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en