Psycho Mind Festival
Toon menu
za 16 sep '17

Psycho Mind Festival

Birth of Joy + Indian Askin + Altin Gün + The Mysterons + Fake Billy & The False Prophets + FOES + Mexican Surf + SHHT

Psycho Mind is een nieuw indoor festival op 15-16 september in Tilburg, waarbij fuzz, garage, surf en psychedelische rock de boventoon voeren.

Bekijk hier het tijdschema (onder voorbehoud) van beide dagen.  

Ronkende gitaarriffs, groovende drums en rockende orgels. De psychedelic bluesrock ‘n’ roll van Birth of Joy doet het lijken of ze al 40 jaar bezig zijn. Niets is echter minder waar. Maar sinds het uitbrengen van het debuut in 2010 blijven ze non-stop albums uitbrengen en speelde dit trio honderden show, in Nederland, Europa én Amerika. Op hun laatste album trakteert de band op een cocktail van psychedelica, een scheutje progrock en een flinke dosis bluesrock waarbij ze harder en steviger dan ooit klinken. Wees gewaarschuwd, beter ga je naar deze rock & roll show!

Twee groovende heren en één dame op een ronkende bas. Na de release van single Answer in 2015 lanceerde Indian Askin zichzelf naar grote hoogte in de Nederlandse garagescene. Het debuutalbum Sea Of Ethanol bezorgde de band een flinke stapel aan live- en festivalshows. De prettig geflipte Amsterdammers maken nu-punk met een lekker psychedelisch randje en rauwe indie.

Altin Gün is het geesteskind van bassist Jasper Verhulst, die tijdens de tour met Jacco Gardner in de ban raakte van psychedelische folk uit Turkije. Daarom startte hij de nieuwe band met muzikanten die je zou kunnen kennen van Jacco Gardner, Jungle By Night, Eerie Wanda en Palmbomen.

Voortgestuwd door hun liefde voor hypnotiserende psychedelica van de jaren '60 en '70 werd The Mysterons gevormd op het Amsterdams Conservatorium. Denk Portishead meets Morricone meets sci-fi dat resulteert in groovy pop noir songs. 

The Homesick is een noisepop formatie uit Dokkum-Noord. Intense verveling, puberteit en de impact van het wereld wijde web in het noorden van Friesland vormen de drijfveer voor dit drietal. Samen maken ze puntige, dwarse en veelal aanstekelijke popliedjes gemengd met de ruis van een stoffige tape recorder. The Naked Sweat Drips combineert een stapel steengoede riffs, het beste van sixties psychedelica en seventies rock met een flinke dosis energie.

Fake Billy & The False Prophets uit Tilburg laat je zweten met gruizige garage rock ‘n’ roll. Net zoals de vijf branieschoppers van Mexican Surf die de temperatuur laten stijgen met hun gelikte surflijnen met een dosis fuzz. 

Drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel die surf, psychedelica en blues combineren in een band met drie O’s. MOOON maakt een opwindend hippe mix van blues, garage, pop en surf waarbij invloeden uit de jaren zestig en zeventig nooit ver weg zijn. Met hun combinatie van zwoele psych jams en surfy garage verzorgt The Hazzah altijd een unieke belevenis. Voor wie goed luistert, zal dit misschien klinken als een dronken one night stand tussen The Black Lips en Allah-Las.

Wooly Mammoths surft op de randjes van psychedelica en pop. De Belgische formatie beweegt zich behendig door de sixtiespop met zonnige melodieën en dromerige zang. In juli bracht Make Out Molly hun allereerste nummer uit met behulp van The Daily Indie; MDMYAY is rauw, hard en een prima combinatie tussen garage, surf en een flinke dot hardrock.

Het duo FOES maakte al indruk op de showcases van de Herman Brood Academie en zal vanavond met hun energieke, harde noise-rock het publiek omver weten te blazen. Shht is een gloednieuwe formatie uit Gent die met hun strakke grooves en dartel gebeuk menig mens laat lachen en huilen. Hun liveshows zijn een energieke ervaring die vergelijkbaar is met drugs nemen op een kermis. 
____
Goedkoop naar dit event reizen? Dan raden we je aan gebruik te maken van het NS evenementenretour. Een dagkaart geldig voor twee personen op vrijdag, zaterdag of zondag vanaf 11 uur. Voor alle details klik je op onderstaande banner. 


Was jij er bij?
+ Ben de eerste en