Beck
Toon menu
ma 4 jun '18

Beck

+ EUT

LET OP: Op verzoek van het management van de artiest wordt er aan de deur gefouilleerd en worden geen grote tassen toegestaan in de zaal. Dit kan leiden tot een lange(re) wachtrij. Wij doen er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Om de doorstroom zo snel mogelijk te laten verlopen, vragen we om jullie medewerking met de volgende zaken:

  • Het is niet toegestaan om grotere tassen mee naar binnen te nemen. Handtassen van maximaal A4 formaat en circa 10 cm dik zijn uitgezonderd. Grote tassen kunnen voor €5,- worden opgeborgen bij onze speciale tassengarderobe in 'De Plint' (om de hoek bij parkeergarage 013 Tivoli, Veemarktstraat 34). Probeer voor zover mogelijk om grote tassen thuis te laten.     
  • Kom je met de auto of met de trein? Probeer dan tassen of jassen zoveel mogelijk in je auto achter te laten of in de kluisjes op het station.
  • Ten slotte vragen we jullie vriendelijk voor begrip en jullie medewerking rondom deze uitzonderlijke situatie.

Het is bijna niet meer te bedenken, maar toen Beck Hansen in 1994 doorbrak met ‘Loser’ (van de plaat ‘Mellow Gold’) zagen velen critici hem als voorloper van de ‘slacker’ generatie. Dat Beck daar niet veel voor voelde, hebben de jaren daarna wel bewezen. Hiphop, lo-fi, country, americana, blues, hiphop, folk, rock en zelfs jazz; Beck laat zich schijnbaar overal door inspireren. Moeiteloos pakt hij elementen uit verschillende genres en rijgt die moeiteloos aaneen tot een steekhoudend geheel. Het leverde meerdere geweldige albums op – waaronder ‘Odelay’ (1996), ‘Sea Change’ (2002) en ‘Morning Phase’ (2014) - en het heeft hem voorgoed toegevoegd aan de rijke canon van de popmuziek. 

In 2016 prijkte Beck nog in het lijstje headliners van het grootste festival ter wereld, Glastonbury, en sloot hij op vrijdag de Main Stage van Best Kept Secret af. In 2017 verscheen het nieuwe album ‘Colors’ – vooruitgegaan door de hit ‘Dreams’ – en dat album brengt hem vanavond exclusief naar 013. Dat Beck überhaupt niet veel te vinden is in de Nederlandse clubs – dit is pas zijn derde clubshow in 10 jaar – maakt deze show nog net wat specialer.

De support vanavond komt van het Nederlandse EUT. De band uit Amsterdam brengt een frisse pop-rock sound die doet denken aan het vroegere werk van Blur, Weezer en... Beck! Het perfecte voorprogramma dus! 

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en