013 logo
WIES + Figgie
WIES + Figgie

WIES + Figgie

Het kabinet heeft op vrijdag 9 juli nieuwe maatregelen doorgevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vooralsnog kan deze show gewoon doorgaan zoals gepland. Deze show zal plaatsvinden in een seated 1,5 meter setting in onze Next. Het is voor deze show niet nodig om een negatief testbewijs en/of een vaccinatie- of herstelbewijs uit de CoronaCheck app te overleggen. Wel voeren we bij deze show ons coronaprotocol dat je hier kan nalezen.

Vanavond staat de toekomst van Nederlandstalige indie in onze Next Stage. Te beginnen met de Utrechtse band WIES. De Nederpop-act bestaat pas een aantal jaar, maar verovert nu al de zalen van Nederland. De band won in 2018 de Amsterdamse Popprijs, in 2019 de Grote Prijs van Nederland en het debuutsingle 'Soms Is Het Te Laat' werd een grote hit. De muziek, een mix van pop, electronica en de Nederlandse taal, is onder andere geïnspireerd op Spinvis, Ramses Shaffy en Alt-J. Vanavond brengt de piepjonge band succesvolle singles zoals 'Radio Stilte', 'Barman' en 'Meisje' voor het eerste naar 013. 

De tweede naam op deze double bill komt van de stadsgenoten van Figgie. Het vrijzinnige Utrechtse trio maakt Nederlandstalige indie met een dreampop twist die doet denken aan bands als Porches, Unknown Mortal Orchestra en Foals. Nadat in 2019 hun debuutalbum 'Genoeg Houvast' werd geprezen (beste album 3voor12utrecht), brengt de band in juni 2021 'Ook Mijn Huis' uit. Voor de opname van deze EP ging de band in lockdown in de Grote Zaal van TivoliVredenburg en integreerden ze de historische galm van de zaal in hun muziek. 

  • Entree
    • € 15,-
    Incl. servicekosten
  • Datum vr 23 jul '21
  • Zaal Next
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.