Only Crime
Toon menu
vr 11 jul '14

Only Crime

+ Astpai

Voorverkoop start: ma 24 feb '14 10:00u

Line-up Only Crime:
- Russ Rankin (Good Riddance)
- Aaron Dalbec (Bane)
- Doni Blair (Hagfish)
- Bill Stevenson (Descendents/Black Flag/All)
- Matt Hoffman (Modern Life Is War)

Vanavond staan de punk/hardcore veteranen van Only Crime in 013! In 2002 zocht Good Riddance-zanger Russ Rankin een uitweg voor het ongenoegen dat zijn eigen band niet meer genoeg tourde. Rankin had op een eerdere tour van Good Riddance de gitarist van Bane, Aaron Dalbec, leren kennen en wist hem te strikken voor een nieuwe band. Met de toevoeging van broers Zach Blair en Doni Blair van Hagfish en de legendarische drummer/producer Bill Stevenson (Descendents/Black Flag/All) was deze nieuwe supergroup compleet. 

De band bracht twee albums uit maar viel na ‘Virulence’ stil vanwege de drukke agenda’s van de bandleden. Zach Blair vertrok naar Rise Against, Good Riddance kwam weer bij elkaar, Bane tourde nog even veel als altijd en Bill Stevenson produceerde platen van onder meer NOFX, Alkaline Trio en Hot Water Music. Maar Only Crime is terug en nu met Matt Hoffmann (Modern Life Is War) op gitaar. Op de platen van Only Crime is een duidelijke 80’s hardcorepunk invloed te horen van bands als Black Flag en Circle Jerks, maar de heren weten dit op aanstekelijke wijze te combineren met melodische hardcore en punkrock. Vrijdagavond. Punkrock. Zomer. Need we say more?

In het voorprogramma staat de Oostenrijkse punkrock band Astpai. Voor wie niet vies is van sing-a-long-friendly melodische punkrock in het straatje van Strike Anywhere en NOFX!

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en