Pusha T
Toon menu
za 31 mei '14

Puna presents:

Pusha T

+ Gikkels + DJ Sueside + Host: Madd Son

Voorverkoop start: vr 17 jan '14 10:00u
Pusha T geeft zijn publiek wat het wil horen: het beste van Pusha T. Geen experimenten, geen nieuwe vage uitprobeersels. Gewoon, het beste van Pusha T. Noah Godefroy (Soundflow)

King Push kingpin overlord: Pusha T komt naar 013! Dat Pusha T het een en ander kan als rapper, bewijst hij al jaren als onderdeel van het hiphop-duo Clipse. Samen met zijn broer Malice tekent hij voor een handvol klassiekers waaronder ‘Hell Hath No Fury’ (2007). Dat de verwachtingen voor zijn eerste echte soloplaat hoog waren, wekt dan ook geen verbazing. Dat die verwachtingen zó moeiteloos worden ingelost als op ‘My Name Is My Name’ (2013) had echter niemand verwacht.

Het debuut is geproduceerd door onder andere Kanye West en de hand van die wereldster hoor je direct. Koppel een messcherpe Pusha T aan die sound en je hebt wat je noemt een moderne classic in handen. Ook de pers is lyrisch. In het NRC Handelsblad schreef Saul van Stapele: “Zijn stabiel stuwende rapstijl is rauw, zelfverzekerd en onderkoeld, met flair en een dreigend randje, en pakt soms hypnotiserend uit.” Het album wordt terecht met superlatieven overladen en eindigt ook hoog in menig jaarlijst, waaronder Huffington PostHiphopDXState MagazineRolling Stone, PopmattersPitchforkXXL MagComplex en Consequence Of Sound. Dat we hier blij zijn dat we Pusha T hebben vast weten te leggen voor een optreden, kun je dan ook gerust een understatement noemen!

Met zijn albumrelease op Brrrap vorige maand nog vers in het geheugen mag Gikkels aka ‘De burgemeester van de Bijlmer’ de avond openen. En wat is een hiphop show in Tilburg zonder DJ Sueside? Juist! Sueside verzorgt vanavond de beste hiphop beats voor, tussen en na de show.

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?