013 logo
EYEHATEGOD + Church of Misery
EYEHATEGOD + Church of Misery

EYEHATEGOD + Church of Misery

  • Baardvader

Deze avond presenteren we een uitstekende co-headlining avond voor iedereen wel die houdt van donkere, sludgy riffs, overgoten met minstens net zo donkere teksten.

New Orleans' EYEHATEGOD is het grommende, grimmige geluid van Amerika's lelijke tijden. Sinds 1988 zijn ze een soundtrack voor de rusteloze massa, waarbij ze moeiteloos Sabbathiaanse riffs serveren, gespeeld met een bijtende woede die verder gaat dan punk. De band, nu versterkt met bassist Gary Mader en drummer Aaron Hill, is ruwer en gemener dan ooit. Ons werd verteld dat EYEHATEGOD niet trager of zachter is geworden. En inderdaad! Het is desoriënterend, ongemakkelijk luisteren. Muziek die nog steeds pijn doet.

Qua heavy muziek is Japan al lang een broeinest van vooruitstrevende bands, waaronder Sigh en Boredoms. Stoner-inflected doom band Church of Misery is in die zin meer een anomalie; de band beweegt zich in bekende en oude-vertrouwde groove-georiënteerde doom standaarden. De band, die eind jaren negentig werd opgericht, werd beïnvloed door de gebruikelijke verdachten (Black Sabbath, Kyuss, Saint Vitus, enz.). Tatsu Mikami is nog het enige overgebleven "originele" lid, maar leidt nu de nieuwe samenstelling van de band. Church of Misery is zo'n band die je bij je strot vat als je er helemaal in opgaat.

De supportact voor deze avond is Baardvader, een fuzzrock trio dat zijn inspiratie haalt uit bands uit de jaren 70 en 90, vermengd met een vleugje stoner. Het resultaat? Een herkenbaar maar uniek geluid, gepresenteerd op een eigentijdse manier.

  • Entree
    • € 22,80
    Incl. servicekosten
  • Datum do 17 aug '23
  • Zaal Next
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.